Een vaatwasmachine horeca is onmisbaar in een drukke zaak. Als je vaatwasser stuk gaat heb je een acuut probleem in je zaak. Zonder schone glazen en schoon servies kun je geen gasten blij maken. En op de hand wassen is echt geen optie als je zaak vol zit op zaterdagavond. Een goed werkende machine is noodzakelijk om goed te kunnen draaien. Dat snappen wij als geen ander. Daarom in dit artikel alles wat je wilt weten als je op zoek bent naar een nieuw model. We helpen jou om het model te kiezen dat het best past bij de zaak die je hebt. Zo krijg je geen spijt van je investering en heb je er jarenlang plezier van.

Bepaal doel vaatwasmachine horeca

Als je op zoek gaat naar vaatwasmachine horeca is het slim om eerst eens te bedenken hoe je de machine gaat gebruiken. Is het een apparaat waarmee je in de bar snel glazen mee wilt wassen of heb je echte harde werker nodig voor in de keuken. Kijk ook goed naar de capaciteit die je nodig hebt en dan niet op een rustige avond want dan is de afwas niet zo spannend. Het gaat vooral om de ondersteuning die je nodig hebt op een avond dat je zaak tot de nok vol zit en je snel schone vaat nodig hebt om de operatie soepel te laten draaien. Dat is het moment dat je de volledige capaciteit van het apparaat moet kunnen gebruiken zonder dat je in de knel komt te zitten.

Bepaal functionaliteit vaatwasmachine horeca

Naast het gebruik en de belasting van de vaatwasmachine horeca is het handig om te kijken welke functionaliteit de machine moet hebben. Wil je het liefste een alleskunner die zowel je glaswerk spoelt als je potten en pannen weer laat blinken of gaat het vooral om serviesgoed. Stel jezelf ook de vraag hoe snel de machine zijn werk moet doen. Wil je een schone vaat binnen een minuut of is het okay als het apparaat wat langer staat te draaien? Verder kun je kiezen voor een apparaat met heel veel verschillende programma’ s of juist een simpel model met weinig opties.

Doorschuifmachine of voorlader

Een vaatwasmachine horeca is in verschillende modellen te krijgen. Zo kun je kiezen voor een voorlader of een doorschuifmachine. De laatste neemt wat meer ruimte in beslag en werkt erg prettig en efficiënt. Zo kun je makkelijk en snel bakken vaat schoon spoelen en wassen. Heb je minder ruimte dan kan een voorlader handig zijn. Hou er wel rekening mee dat het zwaarder werken is omdat je elke keer de was korf uit het apparaat moet tillen.

Osmose vaatwasmachine of niet

Een vaatwasmachine horeca voor glazen is van een ander kaliber dan een machine die vuil van bestek en servies moet halen. Met een Osmose apparaat kun je heel makkelijk glazen reinigen zonder dat je ze dan nog moet poleren. Dat scheelt veel tijd en je hebt altijd schone glazen bij de hand. Dat is zeker handig als je weinig personeel hebt.